occasional diary of my native trees - občasný denník mojich stromov



utorok 8. mája 2012

Moje začiatky - My beginnings

Takže začínam s týmto blogom, s cieľom zmapovať moje bonsajové snaženie a viesť si niečo ako osobný denník každého môjho stromu. Vkladám svoj úplne prvý tvarovaný stromček v miske, ktorý už dávno neexistuje, tvarovaný v roku 1997 a malú skupinku prvých začiatkov. Aká nostalgia? Niečo z nich stále žije :)

So I´m beginning this blog to make something like personall diary to each of my little trees (strom = in slovak means tree). This is an old picture of my very firsth designed tree (unfortunatelly no more alive) and some of my beginnings, both pict from 1997. What a nostalgia...Some of them are still with me :)

3 komentáre:

  1. Mna teraz chyta nostalgia ako som nakupil po 2 eura pokrutene sadenice v Hornbachu, supol do misky a vytesoval sa, ze mam bonsai :)
    Potom prisiel vylet na vystavu v Nitre, kde som zistil, ze tak toto asi takto nepojde a bolo. Vsetko je to odvtedy u rodicov na zahrade v zemi..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ahoj Lacike,
    tam v zemi si ťa to počká, a len to stromčekom prospeje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Za tvoje začiatky si pamätám, nostalgicky spomínam na filozofické debaty o tom, či je etické nechať strom aby rástol tak ako v prírode - nadivoko - alebo je lepšie ho vychovať. Stále vo mne niekde je pocit že tie stromy vychovávajú nás. Brácho nech sa ti darí. A nech ti bohovia stromov odpustia za tie pokrútené konáre. Neviem prečo ale teraz ma napadla analógia, ktorá sa ti asi moc lúbiť nebude.... v Indii rodičia niektoré svoje deti zámerne od malička mrzačili a "tvarovali" aby ako pouliční žobráci vzbudzovali čo najviac ľútosti u okoloidúcich a tak mali šancu viac vyžobrať. Nie je to zvláštne že človek potrebuje vlastniť napodobeniny prírody? Vytvárame mikrosvety a chceme od nich aby spasili naše prázdne duše. Tak nech tvoje bonsaje spasia tú tvoju :)

    OdpovedaťOdstrániť