occasional diary of my native trees - občasný denník mojich stromov



pondelok 27. marca 2017

Forsythia II - shohin sumo

This is another piece of spring beauty Forsythia, little sumo with natural uro. Previous development can be found here. Pot by Pravoslav Dorda.
Toto je ďalšia jarná kráska - malý sumo stromček s výraznou dutinou. Predchádzajúci vývoj je tu. Miska je od Pravoslava Dordu.









One of our cats broke big part of lower branch, but luckily two new buds appears on old wood. One of them will become new low branch.
Jedna z našich mačiek zlomila veľkú časť spodnej vetvy, ale našťastie sa na starom dreve objavili nové puky. Z jedného z nich bude nová vetva.

Lovely round pot, diameter 24 cm.
Krásna okrúhla miska s priemerom 24 cm.

November 2016 

March 2016


4 komentáre:

  1. Uuu, ked pojde do este mensej misky, tak to bude vystavny kusok :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Treba ešte poriadne popracovať na vetvení, toto je len taký ofajč v kvete :). Buduci rok poriadne vystrihám a vydrôtujem. Misku som chcel inú, menšiu a obdĺžnikovú, ale nejako sme sa s Dordom nepochopili. Nevadí, aj táto je super a bude pre ňu použitie. Stromu to ešte pomôže, byť vo väčšej nádobe. Aj tak sa moc ponáhlam a stromy vo vývoji pchám do malých misiek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Keď to takto zakvitne tak je to super. Tieto Forsythie sa zdajú byť dosť vitálne, snáď to porastie a v malej miske.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Menšia rástla ako divá aj v malej hlbšej nádobe, uvidíme tento macek ako pôjde. Vitálne to je dosť, obráža na starom dreve, aj dobre zavaluje rany, len mŕtve drevo rýchlo odchádza.

    OdpovedaťOdstrániť