occasional diary of my native trees - občasný denník mojich stromov



piatok 11. mája 2012

Vŕba rakyta - Salix Caprea - Willow

Yamadori z jari 2010, rastie neskutočne rýchlo. S pohybom kmeňa som spokojný, chcelo by to možno lepšie zvoliť pohladovku a pohrať sa s kostrovými vetvami. Pravý konár bol čiastočne odumretý, trošku som opracoval mŕtve drevo. Viem že na listnáčoch sa to v Japonsku nenosí, ale na tomto strome to vyzerá prirodzene. Je to ťažké, učím sa. Rez, resp. dutinu po veľkom kmeni budem musieť prepracovať, urobiť to viac prirodzene a nepravidelne. Koruna sa pomaličky začína rysovať.
Yamadori from spring 2010, growing really crazy. I´m rather satisfied with the trunk movement, maybe it could be better choice of the front side and the selection of main branches. The right thick branch was already partially dead, so I just tried my first jin. I know that Japanese dodn´t like jins on deciduous trees, but I think this one looks fine.  It´s pretty difficult to do it natural looking, but I´m just learning. The big cut after the main tall trunk must be repaired, I will propablly try to make an uro. The crown is starting nicely.
Apríl 2011
Október 2011
Február 2012 - Zadná strana - back

Ľavá strana - left side
Pohľadovka ??? - front side ???

 
Máj 2012 - May 2012

2 komentáre:

  1. Mne sa paci zadna aj predna strana ako mozne pohladovky.
    Jin nevyzera najhorsie, ale osobne by sa mi tam viac pacila dutinka, pre vrbu velmi prirodzena.
    Este by to chcelo popracovat na lavej strane, tam sa smer kmena vybral prilis vpravo. Mozno by ho to chcelo vyhnut dolava a zo sucasnej vrcholovej vetvy spravit bocnu a zo sucasnej doprava smerujucej novu vrcholovu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dik za komentar :)
    Zadna strana, kde vidno mrtve drevo, by asi nebola najlepsia pohladovka, lebo vrchol by sa prilis odklanal od teba. S tym jinom je to tak, ze obcas mam chut ho dat dole, ale zatial ponechavam. Mozno spojim s tou velkou reznou ranou. Jo, korunu poriadne vydrotujem na buducu jar. Je to teraz dost nahrubo rozhodene.

    OdpovedaťOdstrániť